Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Drømmer du om å bli IT-utvikler eller IT-driftstekniker? Eller kanskje har du lyst til å jobbe som mediedesigner eller grafiker? Du er på rett spor om du velger dette utdanningsprogrammet.   

Hvorfor velge informasjonsteknologi og medieproduksjon?

Du lærer

  • idéutvikling og kreativ problemløsning
  • om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
  • innholdsformidling og historiefortelling
  • foto, film og grafisk design
  • kommunikasjon og markedsføring

Du bør være

  • kreativ
  • Interessert i IT, nettverk og programvare
  • interessert i visuelle uttrykksformer
  • nøyaktig

Les mer om informasjonstekologi og medieproduksjon på vilbli.no

Hvorfor velge IM på Haugaland vgs?

Velger du å studere Informasjonsteknologi og Medieproduksjon (IM), velger du en utdanning for fremtiden. IT er ett av fagfeltene som er i sterkest vekst, og det trengs mange flere fagarbeidere i årene som kommer. IT-bedriftene uttrykker samtidig at de ønsker at enda flere jenter søker IT-utdanninger.

IM på Haugaland videregående skole har tilgang til topp moderne IT-utstyr. Vi er hele tiden i dialog med IT-bransjen over hva elevene skal ha av IT-kunnskap når de begynner som IT-lærlinger.

Du trenger ikke å kunne noe om IT fra før for å begynne på IM. Grunnleggende IT lærer du på VG1. IT er et stort fagfelt og hos oss jobber våre elever med alt innenfor IT-feltet, slikt som; design, programmering, teknisk, servere, nettverk, nettsider, Cyber Security, virtualisering, robotisering, for å nevne noe.

På IM etterligner vi en arbeidshverdag så godt vi kan. Hos oss skal det føles som å komme på jobb der en får jobbe med sine interesser. Våre elever jobber hele tiden med å sette seg inn i ny teknologi, og nysgjerrighet, utforskning og problemløsing er sentralt i hverdagen vår.

Stort sett de fleste av våre elever får læreplass etter endt utdanning. Mange elever velger etter læretiden å søke fast jobb i en IT-bedrift, mens noen tar videre studier.

Velkommen skal dere være til en fantastisk studietid og en fremtidsrettet utdanning!

Søke skoleplass

Første året - Vg1

Utdanningen til de fleste yrkene er tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Påbygg slik at du får studiekompetanse.

På Vg1 er det 34,5 timer opplæring i uken med både fellesfag og programfag. 


Andre året - Vg2

Du fortsetter opplæringen innen utdanningsprogrammet du valgte på Vg1. På Vg2 velger du retning, og du kan velge mellom de programområdene som finnes på ditt valgte utdanningsprogram.   

Du har 35 timer opplæring per uke i både fellesfag og programfag. 


Tredje året - vg3

Du blir normalt læring og fortsetter opplæringen i en godkjent lærebedrift. Du blir lærling og spesialiserer deg i det programområdet du valgte på Vg2. Læretiden er to år, og når du er ferdig med læretiden kan du ta fag- og svennebrev.

Bli lærling 

Du har også mulighet til å ta Påbygg for å få studiekompetanse. Dette kan du gjøre etter at du har tatt fag- og svennebrev eller etter Vg2.

Veien videre

Opplæringen fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Når du har fullført kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.