Ny hjemmeside er klar

Torsdag 12. desember fikk Haugaland vgs nye hjemmesider. Nå har alle videregående skoler i Rogaland samme uttrykk.

Her vil du finne nyttig informasjon om skolen og programområdene vi tilbyr. Du ville også finne kontaktinfo til skolens ledelse på hjemmesiden.

Lock It UB fra Haugaland vgs gikk helt til topps og ble kåret til Rogalands beste Ungdomsbedrift for 2021 under Fylkesmesterskapet 24. april. Det er første gang Haugaland vgs henter hjem den gjeve prisen.

En elev på Vg1 Salg, service og reiseliv og en elev på Vg2 Industriteknologi har fått bekreftet smitte hhv 11.03.21 og 12.03.21. Fire klasser og involverte lærere er satt i karantene. Familiene deres er satt i ventekarantene.

Foreløpige undersøkelser viser stor sannsynlighet for at dette er et mer smittsomt mutert virus.

Smitten har ikke oppstått på skolen i utgangspunktet.

Smittevernlegen ser ikke behov for tiltak for flere elever nå.

Til våre gode samarbeidspartnere for praksisutplassering.

Som dere vet, så har kommunene på Haugalandet nylig vedtatt en forskrift om forebygging av koronasmitte. Det medfører stengte skoler fram til påske, men heldigvis går det fortsatt an å drive undervisning, De typiske skolefagene gjennomføres via digital undervisning, mens faget YFF (praksis) går som normalt.

Det er du som må velge, men vi hjelper deg på veien. Nå er tiden inne for å søke skoleplass. Husk å søke innen 1. mars

Snakk om selvmordstanker - det kan redde liv. I desember starter en ny folkeopplysningskampanje hvor målet er å forebygge selvmord. Rogaland fylkeskommune er med i kampanjen som minner oss om at det å spørre om selvmordstanker kan redde liv. Og at det er hjelp å få.

Etter 30. november kan du som går i Vg1 ikke lenger benytte PC-ordningen. Du kan ikke kjøpe på ordningen neste år.

Elevundersøkelsen gir elevene mulighet til å si hva de mener om læring og trivsel på skolen. Resultatene fra undersøkelsen blir lagret og brukes av skoler, skoleeiere og den statlige utdanningsadministrasjonen for å analysere og utvikle elevenes skole-og læringsmiljø.

De videregående skolene i Rogaland er på gult nivå i trafikklysmodellen som sier hvilke smitteverntiltak de skal følge. Det betyr skjerpede krav til hygiene og avstand.

Russetida er allerede i gang, og ungdommene skal ta en rekke valg som kan være både utfordrende og vanskelige.

Skolen er fortsatt på gult nivånår det gjelder smittevern og vi går inn i en høst der smittevernsituasjonen kan bli ustabil og lite forutsigbar. Vi må nok regne med å måtte håndtere gult nivå på smittevern hele og store deler av året.