Massetesting før skolestart og utdeling av hurtigtester

De nasjonale anbefalingene er at ansatte og elever tester seg for Covid-19 før en starter på skolen etter juleferien. Det er nå besluttet at alle elever og ansatte ved de videregående skolene i Haugesund og Karmøy skal få muligheten til å teste seg før skolestart.

Hurtigtesten bør tas om morgenen før skolestart, evnt kvelden før. De som har gjennomgått covid-19 siste 3 mnd., eller har fått dose 3 for minst 7 dager siden, trenger ikke teste seg. Elever/ansatte med nyoppståtte symptom skal ikke komme på skolen. Elever som er hybelboere, kan hvis nødvendig hente tester i hjemkommunen.

Det vil bli utlevering av gratis hurtigtester søndag 2. januar.

Ansatte og elever på de offentlige videregående skolene kan hente tester mellom kl. 14.00 og 17.00 på følgende steder:

• Amandasenteret i Haugesund (parkeringsplassen)
  • Kopervik videregående skole

Utdelingen vil bli organisert som en drive-through.

NB! Bruk munnbind når du henter hurtigtest. Det er kun en test pr. ansatt / elev.

For ansatte og elever som ikke har mulighet til å ta en selvtest før skolestart, vil det bli anledning til å ta hurtigtest på skolen mandag 3. januar i kantinen og auditorium 1. Vi ser helst at flest mulig har tatt test før de kommer til skolen. Videregående skoler er fortsatt på rødt nivå og det skal til enhver tid holdes 1m avstand.

Ansatte og elever som ikke starter fysisk på skolen før tirsdag morgen, bør ta hurtigtesten tirsdag morgen.

Tester ansatte/elever positivt, må en ta kontakt med smittevernkontoret. Dersom testen blir tatt på skolen og den er positiv, må en forlate skolen umiddelbart og kontakte smittevernkontoret.