Nå tilbys e-sport på toppidrett

Klikk for stort bilde

Fra høsten 2020 vil Haugaland vgs tilby e-sport som en del av toppidrettstilbudet ved skolen. Det betyr at ambisiøse og dyktige gamere kan kombinere en byggfaglig eller helsefaglig utdanning med e-sport.

Haugaland vgs tilbyr toppidrett for byggfagelever og helsefagelever. Skolen har i utgangspunktet ingen begrensing på hvilke idretter som tilbys, og har i dag elever med bakgrunn i mange forskjellige idretter.

Nytt fra høsten blir altså at det er mulig å kombinere yrkesutdanningen med toppidrettssatsing på e-sport.

Elevene vil ha trening 4 økter i uka og to av disse øktene vil være forbeholdt trening knyttet til dataspilling. En økt vil handle om mer kroppsøvingsaktiviteter/toppidrettsteori og en økt vil handle om basistrening.

Hvilke spill som evt vil tilbys på toppidrett vil være avhengig av søkerne. Tilbudet forutsetter at det er flere søkere med bakgrunn i samme spill.

Toppidretten ved skolen er lagt til de to første skoletimene fire dager i uken, og tilbudet vil være for elever som enten går på byggfag eller helsefag.

For å søke på toppidrett må du fylle ut et eget søknadsskjema som sendes inn samtidig som en søker i VIGO. Søknadsskjemaet finner du på skolens hjemmeside under utdanningstilbud/yrkesfag med toppidrett

Søknadsfristen er 1. mars